Mit egyél pilates előtt?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Bármely mozgásforma is kerüljön szóba, az örök kérdés, hogy mit együnk előtte. Általános igazság, hogy másfél-két órával sport előtt már nem tanácsos enni, maximum pár apró falatot. Ha edzés előtt jól lakunk, akkor a szervezetünk az emésztéssel lesz elfoglalva, így kevesebb energia marad a mozgásra. A teli has ráadásul diszkomfortérzetet kelt, a test és a mozgás nehezebbnek érződik, a pilates és a jóga esetében ez pedig különösen zavaró tud lenni – már csak a fordított és félfordított testhelyzetek miatt is.

Mindenkivel előfordulnak olyan esetek, amikor egy megcsúszott napirend miatt az étkezés kimarad, az edzés időpontja pedig már túl közel van ahhoz, hogy pótolható legyen. A mai blogbejegyzés pontosan az ilyen esetekre nyújt ötleteket: mit egyél pilates előtt, ha egy teljes étkezés már nem ideális, mégsem szeretnéd kopogó szemekkel lenyomni a gyakorlást.

  • Ebben az esetben olyan ételekre kell gondolni, amik nem nehezítenek el, viszonylag gyorsan elfogyaszthatók, és energiával, értékes tápanyagokkal töltenek fel, hogy kihúzd az edzés utáni kiadósabb étkezésig. Lássuk, mik ezek!

    – GYÜMÖLCS – A bogyós gyümölcsök a leghatékonyabbak sport előtt, mivel telis-tele vannak antioxidánsokkal, de bármi más is szóba jöhet. A reggeli órákban érdemes minél lédúsabb fajtát választani a folyadékpótlás miatt.

    – ZÖLDSÉG – Készíts egy könnyű salátát! Bármilyen zöldséget tehetsz bele, fehérjeforrásnak pedig jöhet egy kevés tofu, főtt tojás vagy hal, esetleg hüvelyesek – bab, lencse, borsó stb – vagy édesburgonya. Locsold meg az egészet egy cikk citrommal vagy lime-mal az extra C-vitamin löketért! Saláta helyett akár zöldségkrémet – pl. padlizsánkrémet vagy guacamole-t – is ehetsz friss zöldségekkel mártogatva.

    – OLAJOS MAGVAK – Mindig jó választás! Annyira, hogy a legjobb, ha mindig van nálad egy csomag a kedvencedből, ha rád törne az éhség. Természetesen nem szabad túlzásba esni velük, egy maréknyi bőven elegendő napi mennyiség. Szinte esszenciaként tartalmaznak minden jót, amire a szervezetednek szüksége van.

  • – GYÜMÖLCS-ÉS ZÖLDSÉGLÉ – Ez nem étel ugyan, de a 100%-os gyümölcs-és zöldséglevek néha egy komplett étkezést is kiválthatnak. Akár otthon készíted, akár készen veszed, biztosan hálás lesz érte a tested.

    – FEHÉRJESZELET – Bármilyet is választasz, mindig csekkold le az összetevőket, nehogy beleszaladj egy olyanba, ami tele van cukorral. A legjobb, ha nyersvegán szeletet választasz, mert a legtöbbjük “mindenmentes”, mégis isteni finomak és egészségesek.

    – KRÉMLEVES – Egy kis adag, könnyed krémleves is megteszi edzés előtt, de akár csak a zöldség-és gyümölcsleveknél, itt is ügyelj a mértéktartásra. Nincs is zavaróbb, mint amikor a túl sok folyadék elkezd “lötyögni” a hasban, ez edzés közben ráadásul hányingert is okozhat.

    – GRANOLA – Ha az egyszerű olajos magvaknál többre vágysz, akkor válassz valamilyen cukormentes granolát! Önmagában is elropogtathatod, de adhatsz hozzá egy kevés tejet vagy joghurtot. Utóbbiakból célszerűbb inkább növényit választani, mert könnyebbek a gyomornak.

Ha továbbra sem szeretnél lemaradni az enteriőr, beauty, lifestyle és divattippekről, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!