Fűszeres karfiolsaláta

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Veganuár (minden év január hónapja) alkalmából ezúttal egy könnyed vegán (állati eredetű hozzávalóktól mentes) receptet hoztam nektek, ami még a pörgős hétköznapokon is gyorsan elkészíthető. A fűszeres karfiolsaláta az egyik kedvencem, ha minimális energiabefektetéssel valami egészségeset, de finomat szeretnék összedobni. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • leveles zöldek
  • koktélparadicsom
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • vegán vaj vagy margarin
  • só, bors, kurkuma, curry, kömény és egy kevés chili pehely

A hozzávalók ízlés szerint variálhatók. Bátran használd a hűtőd aktuális tartalmát és a kedvenceid! Csicseriborsó helyett például használhatsz lencsét vagy babféléket, koktélparadicsom helyett pedig olajbogyót vagy kígyóuborkát.

Elkészítés

A vajat serpenyőben, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd az összes fűszerrel elkeverjük, félretesszük. A karfiolt alaposan megmossuk, tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, majd az olvasztott fűszeres vajjal gazdagon beborítjuk. Előmelegített légkeveréses sütőben 200 °C-on 15-20 percig sütjük.

Amíg a karfiol aranybarnára sül, előkészítjük a zöld salátát. A koktélparadicsomot és a leveles zöldeket megmossuk, felaprítjuk és elkeverjük a csicseriborsóval, majd balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük. Ekkor érdemes megkóstolni, és igény szerint a vajhoz adott fűszereket ismét használni.

Végül a karfiolt kivesszük, 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd rózsákra szedjük, és tálaljuk a salátával.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, akkor iratkozz fel a hírlevélre, így mindig elsőként értesülhetsz majd a Fourelle Co. újdonságokról!