Ünnepi koktél receptek

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Az elmúlt két évben többször is koktéloztatok velünk, így hadd ajánljunk nektek három könnyen elkészíthető, ünnepi receptet! Az év végi összejövetelek alkalmával mindig jól jön egy finom koktél; jó hangulatot csinál, vagy épp elűzi a rosszat. :)

  • MOSCOW MULE

    Hozzávalók:

    - 40 ml vodka

    - egy fél lime

    - Old Jamaica gyömbérsör

    - Angostura bitter

    -----------------------------------

    Elkészítés:Teletöltjük jéggel a poharat, belefacsarunk egy fél lime-ot, beleöntjük a vodkát és kb 200 ml gyömbérsört, finoman összekeverjük, majd Angostura bittert csepegtetünk a tetejére. Végezetül pedig díszíthetjük uborka spirállal és már fogyaszthatjuk is!

  • HIMALÁJA KOKTÉL

    Hozzávalók:

    – 4 cl Hapusa gin
    – kézműves tonik
    – 3-4 szem intenzív kardamon
    – pink grapefruit

    -----------------------------------

    Elkészítés:
    A pohárba jeget rakunk, majd a kardamont, rátöltjük a gint és a tonikot, megkeverjük és a végén az italba helyezzük a pink grapefruitot.
    Extra tipp: a pink grapefruit megmosott, olajos külső héját körbe futtathatjuk a pohár száján. Enyhén kesernyés, de szuper citrusos illatot kapunk majd, ahogy a szánkhoz emeljük az italt. Hapusa gint és Double Dutch tonikot bátran ajánlom! 

  • BELLINI

    Hozzávalók:

    - 40 ml friss őszibarackpüré (ez kb egy kisebb őszibarack pürésítve)

    - Prosecco

    -----------------------------------

    Elkészítés:

    Pürésítjük a barackot, egy shakerben jéggel összerázzuk, pezsgőspohárba öntjük és felöntjük proseccoval. Díszíthetjük egy gerezd barackkal és már kész is a koktélunk!

Ha tetszett az ajánló, akkor iratkozz fel a hírlevélre, így mindig elsőként értesülhetsz majd a Fourelle Co. újdonságokról!